hits

Isabl.blogg.no

En av Norges minst leste blogger!

Forstår du nå?

 • Publisert: 15.03.2017, 13:07
 • Kategori: Blogg
 • Hei. 

  Lenge har jeg tenkt til å poste et innlegg om det å være introvert som veldig ofte blir misforstått. Selv er jeg en "sosial introvert", som vil si at jeg både elsker og hater mennesker. Haha, neida. (joda). Det handler rett og slett om at jeg liker å være sosial, men at jeg også trenger min alene-tid. Derfor føler jeg ofte at jeg kan bli misforstått når det kommer til sosiale settinger. Enkelte ganger kan jeg nemlig være supergira og full av energi, mens jeg kanskje sier "nei jeg vil heller chille hjemme" en annen gang. I sammenheng med sistnevnte har det hendt at jeg har fått kommentarer på "hvorfor", og egentlig burde man ikke ha en unnskyldning for å slappe av og samle tilbake energien, men jeg tenkte jeg skulle prøve å forklare litt mer i dybden. Here u go: 

  1

  3

  En annen ting jeg har lagt merke til er at introvert og ekstrovert blandes med innadvent og utadvent. Det stemmer ikke. Jeg føler selv at jeg både kan være sjenert og utadvent, men det kommer selvfølgelig an på folka jeg henger med og hvor mye "energi" jeg må bruke på å prate, bli kjent og hvor komfortabel jeg føler meg. Som sosial introvert er det kanskje litt forvirrende å tenke at jeg liker å være med mennesker, samtidig som at jeg blir sliten i lengden og trenger tid for meg selv til å "hente meg inn". Jeg har jo vært forvirret over det selv tidligere, så jeg forstår at det ikke er så lett for andre å sette seg inn i - hvis de ikke er i samme situasjon selv. 

  Illustration of introvert process

  Jeg har lenge visst, og gitt uttrykk for at jeg er en tankefull person, og jeg vet at jeg kanskje tenker over den miste lille tingen og "planlegger" mye som kanskje (ikke) skjer i livet - men det er bare sånn jeg er. Sosiale settinger er noe jeg både liker og ikke liker, og jeg er en person som elsker å embrace min rare side, selv om jeg vet at jeg trenger recovery i etterkant. Så nei, selv om jeg er stille enkelte ganger, betyr det ikke at jeg er sur eller prøver å være "muggen" - jeg bare tenker og ofte (i mitt tilfelle) handler det bare om at jeg er sliten. Som student med både pensum, jobb, praksis, blogg og mennesker generelt er det slitsomt å måtte forklare seg hele tiden - men håper virkelig dette innlegget kan hjelpe enkelte med å forstå at det ikke er noe spesiell grunn annet enn at det både finnes introverte og ekstroverte med forskjellige under-kategorier. 

  Takk for meg.

   

  //Bilder lånt fra google.no

  Klemmer<3

 • Publisert: 15.03.2017, 13:07
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  Ane

  28.03.2017 kl.17:50

  Jeg leste dette Isabelle, og kjente meg utrolig igjen i det du sa med at sosiale settinger er kos og at du både hater og elsker mennesker.

  Men at alene-tid er viktig for å finne inspirasjon og hente inn ny energi.

  Tankefull da er vi to! Noen mennesker kan være rundt andre 24/7 og du har rett i at det ikke burde være slik at du må forklare deg.

  Mennesker er forskjellige.

  Noen bare trenger mere space alene (ikke fordi de prøver å være kjipe liks)

  Kjente meg mye igjen i det du skriver, du har mye selvinnsikt jente kanskje?

  Det kan få andre til og tenke litt også.

  Stå på videre med blogginga de søte deg.

  Isabelle Nathalie

  28.03.2017 kl.22:21

  Ane: Tnaa, så søt du er, Ane! Tusen takk for at du tok deg tid til å skrive <3 Godt å vite at andre forstår, og kanskje setter pris på mine ord - selv om det også er litt rart at mennesker er like samtidig som at vi er ulike!

  Skriv en ny kommentar