hits

Isabl.blogg.no

En av Norges minst leste blogger!

Ny sykepleierstudent? Her er noen tips!

 • Publisert: 20.03.2017, 12:41
 • Kategori: Blogg
 • Denne tida vet jeg er skikkelig vanskelig for enkelte, og det er sikkert mange tanker som spinner rundt over hvilke avgjørelser man skal ta som vil påvirke livet ganske mye fremover. Jeg har vært der selv, og trodde egentlig aldri jeg skulle ende opp i helsesektoren igjen, ettersom jeg valgte å ta påbygg for å få studiekompetanse istedenfor å gå ferdig helse -og oppvekstfag for å få fagbrev. Uansett så har jeg ikke angra et eneste sekund på at jeg valgte å gå påbygning, for det har åpna ganske mange flere dører for meg enn det ellers ville gjort. Det er ihvertfall noe jeg liker å innbille meg selv, haha. 

  Til slutt havna det på sykepleie, etter mye om og men - og noen år i arbeidslivet. Jeg bestemte meg for å søke over hele landet omtrent, siden det brått var rekordmange søkere i 2016. Først var jeg ganske i tvil på om jeg i det hele tatt kom til å komme inn på studie, også var jeg i tvil på om valget jeg skulle begi meg utpå var rett. En evig sirkel med uro og engstelse rett og slett. MEN så kom jeg inn, og nå bor jeg i Kongsvinger og studerer sykepleier, noe jeg også har skrevet tidligere. Tenkte dette innlegget kaanskje kunne være til hjelp for deg som vurderer å søke på sykepleierfaget? Isåfall, her kommer noen tips:


   

  Først og fremst jobber sykepleier med absolutt alle mennesker i alle aldre. Her snakker vi fra barn til eldre, så det er ganske viktig at en liker å være rundt mennesker - hvis ikke vil man nok ikke trives i lengden. Ellers er det viktig at en er omgjengelig, samarbeidsvillig, selvstendig og at man kan ta kjappe avgjørelser. MEN det er ikke sånn at man må eller skal ha alt dette på plass til å begynne med, for det er mye læring i studiet som gjør at man innhenter den kunnskapen man trenger etterhvert. Jeg kan f. eks ikke med hånda på hjertet si at jeg hadde absolutt alt som skulle til for å bli en sykepleier ved studiestart liksom, men man tilegner seg informasjon man kan dra nytte av senere. Det er også situasjoner jeg havner i nå hvor jeg føler meg usikker, men heldigvis har man veiledere, lærere og erfarne medstudenter som man kan få hjelp av underveis. 

  Som sykepleier kan du jobbe på sykehus, sykehjem, bo- og rehabiliteringssentre, hjemmesykepleien, bedriftshelsetjenester, ambulansetjenesten, offshore og egentlig de aller fleste steder. Det er et bredt spekter av arbeidsplasser, og det er nettopp det som er en stor verdi for også min egen del. Altså, garantien for at man har jobb i fremtiden. 

  Etter endt utdanning er det også muligheter for videreutdanninger som f. eks jordmor, helsesøster, anestesi, kreft, operasjon, intensiv, barnesykepleier osv. Man har plutselig veldig mange valgmuligheter her også. Og ikke bare det, men det er faktisk muligheter til å kunne bli lærer av å gå sykepleierfaget - bare man har pedagogikk på bok, eller velger å ta et årsstudium ved en senere anledning. 

  Noe annet jeg vil anbefale er å bli medlem av NSF så fort du begynner på studiet. Som medlem betaler du vel toppen 50 kr i måneden, og får omtrent alle typer forsikringer man trenger, fagblandet Sykepleien (bildet over), NSF fordelsbutikk (bildet over: uniform), almanakk med årskalender/emner og prosedyrer, og mange flere goder. Trykk HER for mer info.

  Andre tips jeg kommer på er å forhøre seg. Det er alltid noen som har studert før deg, så er du usikker er det lurt å ta i bruk av folk med erfaring. Jeg har blant annet spurt andre om pensumbøker og om tips til eksamen. Det finnes også flere grupper på facebook hvor folk selger bøker og deler tips - det har hjulpet en del for meg!! Om ikke kan du jo slenge inn en kommentar her, så kan jeg prøve å hjelpe så godt jeg kan!

  Alt i alt er sykepleierfaget et studie med 50 % teori og 50 % praksis, så det er ganske variert. Jeg trives ihvertfall veldig godt frem til nå, og er allerede godt over et halvt år inn i studiet. Mange vil nok kanskje si at man møter seg selv i døra i løpet av studietiden, og det er jeg egentlig veldig enig i. Selv om man studerer for å lære om andres livssituasjon, så lærer man også utrolig mye om seg selv, og det er rett og slett bare en spennende "reise" det altså!! :-)

   

  Klemmer<3

 • Publisert: 20.03.2017, 12:41
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar