hits

Isabl.blogg.no

En av Norges minst leste blogger!

Mine beste studietips

 • Publisert: 12.10.2017, 14:34
 • Kategori: Blogg
 • Heyo! Akkurat nå sitter jeg på rommet ved pulten min og skal til å lese litt på pensum. Har "fri"dag fra praksis idag, og da er jeg nødt til å lese litt i og med at jeg har en hel haug av kapitler jeg skal lese gjennom før den 19. oktober p.g.a eksamen. Så derfor tenkte jeg at jeg like gjerne kunne dele mine beste studietips med dere. Jeg er ihvertfall nødt til å skjerpe hjernen og ha full konsentrasjon de neste dagene, og syns disse punktene hjelper meg litt på veien. 

  1 - Legg vekk mobilen. Enten så legger du den helt vekk mens du leser og skriver, eller så anbefaler jeg å i det minste ha på alarmer slik at du kan jobbe intervallmessig. Jeg pleier å jobbe intenst i 40 minutter for så å tillate meg en 20 minutters pause før jeg kjører på med 40 minutter igjen! Det fungerer veldig bra både når jeg jobber alene og hvis jeg jobber sammen med andre, men et annet tips er også å jobbe sammen med noen som du jobber bra med, slik at du ikke blir distrahert underveis. 

  2 - Drikk vann!! Det er viktig å drikke samtidig som man leser. Jeg pleier også å koke meg kaffe, eller lage meg te. Det gjør lesinga på en måte litt mer hyggelig. 

  3 - Lag deg god mat. Akkurat det punktet her er så utrolig viktig. Spis en god, næringsrik frokost før du starter å lese, og ikke minst ta deg matbiter underveis. Kroppen fungerer best med godt drivstoff.

  4 - Varier miljøet. Dette er et punkt jeg også burde bli flinkere på, fordi jeg vet det fungerer fra tidligere. Man får varierende impulser og inntrykk som gir hjernen mer stimuli ved å veksle på miljøet man leser og skriver i, pluss at det er ganske kjedelig å lese på samme sted i flere timer og/eller dager i strekk. Hva med det nærmeste biblioteket, kulturhuset eller parken hvis muligheten er der? Det er jo kjempekos. 

  5 - Rolig, behagelig bakgrunnsmusikk. Spotify har flere kategorilister man kan høre på mens man leser. Personlig er jeg veldig glad i lyden av piano, så DENNE spillelista pleier jeg å høre på. Ellers er jeg veldig glad i focus-listene som ligger innenfor "genres & moods". 

  Sånn, da ere på tide å brette opp armene og åpne bøkene. Håper tipsene kan være til hjelp, og lykke til med studiene. Ha en fin dag videre!

  Klemmer<3

  #livet #hverdag #studie #studiedag #studietips #tips

 • Publisert: 12.10.2017, 14:34
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  julietalivstil

  12.10.2017 kl.14:43

  Så bra tips:) ha en fin dag

  Isabelle Nathalie

  12.10.2017 kl.16:06

  julietalivstil: Takk det samme :-D

  Skriv en ny kommentar