hits

Isabl.blogg.no

En av Norges minst leste blogger!

Prioriter psykisk helse

 • Publisert: 13.10.2017, 11:32
 • Kategori: Blogg
 • 25. februar 2016 skrev jeg et innlegg om psykisk vold i hus og hjem. 25. februar 2016 var også den dagen jeg tvilte på om jeg skulle poste innlegget fordi jeg tvilte på meg selv, og at budskapet jeg ønsket å dele ikke skulle være godt nok. I tillegg til det var 25. februar 2016 dagen jeg fikk min første e-post av en jente på litt over 18 år som delte sin historie med en vilt fremmed. Med meg.

  "Sånne som du redder liv", skrev hun.

  Tenk at et innlegg på en blogg kan gjøre en forskjell? Tenk at jeg i det hele tatt var i tvil om å poste innlegget til tross for at det er så viktig at vi prater høyt. Jeg er glad og stolt over at jeg valgte riktig, og for at jeg prioriterte psykisk helse. Her er innlegget: 

  Vold i nære relasjoner er omfattende og det kan ikke alltid uttrykkes lett. Ofte synes det ikke på utsiden rett og slett. I visse tilfeller er det kun bak lukkede dører det oppleves, og det er ikke lett for utenforstående å skjønne hvordan det er. Mye av det kan være fordi de som lever midt oppe i det syns det er vanskelig å gjøre seg forstått, og det er ikke så rart. For det går virkelig ikke an å forstå seg på en slik situasjon om man ikke har opplevd lignende selv. 

  Jeg skriver dette fordi det er vanskelig å snakke om. Ikke bare for meg, men det er vanskelig for andre å snakke om også. Vold i hjemmet trenger ikke nødvendigvis å være fysisk, det kan også være psykisk. Det er et tabubelagt tema, dessverre. Det er langt ifra normalt å snakke åpent om dette fordi det er så grusomt. Hvis jeg skal være helt ærlig så syns jeg nesten det er viktigere å ta opp slike temaer oftere for å prøve å "normalisere" tabuet. Jeg mener det er viktig og ihvertfall prøve. Prøve å gjøre seg forstått, eller få andre til å forstå. Prøve å snakke om det selvom det er ubehagelig. Prøve og eventuelt feile om det så skulle være. Da har man ihvertfall gitt det en sjanse, og kanskje den ene sjansen har vært med på å endre et liv. Et liv med ubehag, en sjel som konstant er redd. Redd for å tråkke feil, si feil, gjøre feil eller bare generelt være et stort feilskjær. Det er ikke lett å vite hvordan man skal håndtere en slik situasjon, men det verste man kan gjøre er å la være. Den eller de som lever i et hjem med vold enten det er psykisk eller fysisk har det vondt, og én samtale kan endre et menneske totalt. Et grep, tiltak eller bare det å vise at man bryr seg kan være nok.


  Det kan tross alt være hvem som helst, og uansett hvilken "side" man står på så er det viktig å ikke gjøre seg usynlig. Det er ikke alltid man kan velge hvordan man skal ha det. Så her er min hånd, og jeg strekker den ut. Det kan enten være mye eller lite, men jeg er ihvertfall synlig fra nå av. 

  Mail meg gjerne på Isabellenl_blogg@hotmail.no - anonym eller ikke.
  Jeg er her.. (fortsatt)

  Klemmer<3

  #psykisk #helse #psykiskhelse #hverdag #blogg #åpenhet 

 • Publisert: 13.10.2017, 11:32
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar