hits

Isabl.blogg.no

En av Norges minst leste blogger!

Studier i utlandet

 • Publisert: 08.11.2017, 21:16
 • Kategori: Blogg
 • eeeller ikke? Ah, under forelesning idag fikk vi litt informasjon om studier i utlandet - og jeg ble brått skikkelig gira på å oppleve hvordan utdanningen min er i et helt fremmed land med annen kultur, språk osv. Tanken har streifa meg tidligere også, men nå ble den litt mer ekte, om du skjønner? Tenk så spennende det hadde vært å få innblikk i hvordan det er å være sykepleier et helt annet sted lissom. Det hadde vært gøy å kunne tatt med seg den erfaringen og sammenligningen videre i livet - for jeg er ganske sikker på at vi er litt mer priveligerte i Norge enn andre steder. Eller kanskje jeg tar helt feil? Det første som fristet mest var enten Australia eller Sør-Afrika, men så fort vi fikk beskjed at det kostet oppimot 60.000 kroner så ble det mildt sagt uaktuelt for min del. Skulle ønske jeg hadde muligheten da, for det hadde sikkert vært en sykt gøy erfaring å ta med seg videre, men heldigvis finnes det andre alternativer. Jeg vurderer å dra utenfor norden (som også er et alternativ), og foreløpig står det mellom to byer. Jeg har ikke helt bestemt meg enda, for det er ganske mye forhåndsregler jeg må ta stilling til både når det gjelder bosted i Norge, søknad til skolen, emner før utvekslingen osv, og før jeg bestemmer meg må jeg gjøre en del reseach for å finne ut hvordan jeg skal klare å få gjennomført det i det hele tatt. Men de byene jeg vurderer hvis jeg skal dra er enten Antwerpen i Belgia eller Wien i Østerriket. Førstnevnte frister kanskje en smuuule mer, men vi får se. 

  Det som er positivt ved å kunne studere i utlandet er at det er et sterkt samarbeid mellom skolene, og med tanke på at utvekslingen vil foregå i minimum 3 måneder vil tro at man får god oppfølging uansett om det er på et annet språk så jeg tror egentlig ikke det vil være et problem. I blant annet Antwerpen og Wien får man i tillegg et stipendbeløp hver måned OG reisestøtte, pluss at man får hjelp til å se etter bosted og lignende så det virker ganske tilrettelagt. Føler det jeg skriver nå er ganske obvious fra før, men tar'e med alikevel, haha. Hvis jeg får muligheten så reiser jeg i tilfelle 5. semester (det vil si 3. studieår), og da blir jeg boende borte i minimum 3 måneder. Søknadsfristen er i mars til neste år, så jeg har enda litt betenkningstid - men føler veeeldig for å oppleve noe sånt altså. Har du studert i utlandet, eller vært på utveksling? Fortell meg gjerne om dine erfaringer.

  Klemmer<3

  #blogg #hverdag #november #student #studieriutlandet #utveksling 

 • Publisert: 08.11.2017, 21:16
 • Kategori: Blogg
 • 14 kommentarer
 • 14 kommentarer

  Siri Kolstad

  08.11.2017 kl.23:01

  Jeg vurderte også utveksling, men av en eller annen grunn ble det aldri noe av.. Gjør det hvis du har sjansen <3

  Isabelle Nathalie

  08.11.2017 kl.23:08

  Siri Kolstad: Åå, så dumt. Får prate litt med lærerne på skolen som har noe med dette å gjøre. Hadde jo vært spennende å oppleve <3

  Siri Kolstad

  08.11.2017 kl.23:18

  Ja absolutt <3

  Sarah Berg

  08.11.2017 kl.23:58

  Jeg syns du skal gønne på. Blir mer verdensvant av det, nye erfaringer, nye mennesker. Virker jo litt skremmende i og for seg, men hallo, det er uttafor komfortsona man lever har jæ hørt <3

  Isabelle Nathalie

  09.11.2017 kl.11:31

  Sarah Berg: Jaa, nettopp! skakke se bortifra at jeg benytter muligheten<3

  Victoria Larsen

  09.11.2017 kl.00:13

  Høres utrolig spennende ut! :-)

  Isabelle Nathalie

  09.11.2017 kl.11:31

  Victoria Larsen: Det syns jeg også :-D

  EvaMartina

  09.11.2017 kl.01:17

  Jeg er på utveksling i Sør-Korea i skrivende øyeblikk, og mitt tips er at hvis du skal på utveksling: lær deg språket! Ta språkkurs enten de første ukene du er der eller reis ned før studiene beygnner for å ta språkkurs. Det er noe jeg bomma litt på, og merker at det er ganske slitsomt å ikke kunne språket, iallefall i et land som Sør-Korea, hvor engelsken er UTROLIG dårlig og det er umulig å skjønne noe av hva folk sier fordi språket ikke ligner norsk eller engelsk på noen som helst måte. Det er kanskje litt annerledes med land i Europa, hvor språk har en tendens til å ha fellesord og likne litt mer på hverandre. Ellers vil jeg anbefale å dra på utveksling altså, iallefall når det er så tilrettelagt som i tilfellene med Antwerpen og Wien. Det byr på unike muligheter!

  Isabelle Nathalie

  09.11.2017 kl.11:41

  EvaMartina: Næmmen!! Tuusen takk for tips. Kan tenke meg at det er vanskelig å forstå språket i Sør-Korea, så føler litt med deg der altså. Men det er vel ikke helt unbearable heller? Føler du at du får oppfølging og støtte fra andre parter lissom? :-D Uansett er det sykt kult at du har reist så langt vekk for å være på utveksling. Det syns jeg virker både modig og utfordrende! Og det er nok som du sier en fordel å lære språket, så får satse på at det går fint om jeg i det heletatt får mulighet. Har ille lyst da!

  gratisdesignet

  09.11.2017 kl.05:28

  Heisann! :)

  Gratisdesignet inviterer til ny åpning av ny bloggside, vi leverer gratis blogg design, gjerne sjekk oss ut!

  Ha en flott dag! :)

  Nina

  09.11.2017 kl.11:21

  Dette må du bestemme :) snakk med lærern

  Isabelle Nathalie

  09.11.2017 kl.11:42

  Nina: Hehe, ja! Har planer om det :-D Frister bare mer og mer vettu!

  EvaMartina

  09.11.2017 kl.12:18

  Det er så absolutt ikke unbearable! Og på universitetet går jo alt i engelsk, da jeg tar engelske fag. Men tror jeg hadde fått intergrert med enda bedre i samfunnet her dersom jeg behersket språket. Jeg kan jo si hei og hade og takk liksom, men kommer ikke så fryyyktelig langt med det, hehe.. MEN, selve opplevelsen av å bo i et annet land gjør jo utvekslingen verdt det. Og så reiser jeg jo litt rundt her borte i Asia, noe jeg ikke hadde hatt sjansen til eller tatt meg råd til dersom jeg reiste på ferie fra Norge, hvis du skjønner. Så ja, det kan være tøft til tider, men så absolutt verdt det! c:

  Isabelle Nathalie

  09.11.2017 kl.13:36

  EvaMartina: Haha, ja jeg regna nesten med det - men så bra! Må si jeg syns det er sykt kult at du bare hoppa i det og nå har du som du sier også muligheten til å oppleve enda mer mens du allerede er der :-D Herlig! Merker jeg er ganske misunnelig. Sykt lyst til å oppleve Sør-Korea en gang i løpet av livet.

  Skriv en ny kommentar