hits

Isabl.blogg.no

En av Norges minst leste blogger!

Psykisk vold i hus og hjem

 • Publisert: 25.02.2016, 17:44
 • Kategori: Blogg
 • Vold i nære relasjoner er omfattende og det kan ikke alltid uttrykkes lett. Ofte synes det ikke på utsiden rett og slett. I visse tilfeller er det kun bak lukkede dører det oppleves, og det er ikke lett for utenforstående å skjønne hvordan det er. Mye av det kan være fordi de som lever midt oppe i det syns det er vanskelig å gjøre seg forstått, og det er ikke så rart. For det går virkelig ikke an å forstå seg på en slik situasjon om man ikke har opplevd lignende selv. 

  Jeg skriver dette fordi det er vanskelig å snakke om. Ikke bare for meg, men det er vanskelig for andre å snakke om også. Vold i hjemmet trenger ikke nødvendigvis å være fysisk, det kan også være psykisk. Det er et tabubelagt tema, dessverre. Det er langt ifra normalt å snakke åpent om dette fordi det er så grusomt. Hvis jeg skal være helt ærlig så syns jeg nesten det er viktigere å ta opp slike temaer oftere for å prøve å "normalisere" tabuet. Jeg mener det er viktig og ihvertfall prøve. Prøve å gjøre seg forstått, eller få andre til å forstå. Prøve å snakke om det selvom det er ubehagelig. Prøve og eventuelt feile om det så skulle være. Da har man ihvertfall gitt det en sjanse, og kanskje den ene sjansen har vært med på å endre et liv. Et liv med ubehag, en sjel som konstant er redd. Redd for å tråkke feil, si feil, gjøre feil eller bare generelt være et stort feilskjær. Det er ikke lett å vite hvordan man skal håndtere en slik situasjon, men det verste man kan gjøre er å la være. Den eller de som lever i et hjem med vold enten det er psykisk eller fysisk har det vondt, og én samtale kan endre et menneske totalt. Et grep, tiltak eller bare det å vise at man bryr seg kan være nok.
   

  Det kan tross alt være hvem som helst, og uansett hvilken "side" man står på så er det viktig å ikke gjøre seg usynlig. Det er ikke alltid man kan velge hvordan man skal ha det. Så her er min hånd, og jeg strekker den ut. Det kan enten være mye eller lite, men jeg er ihvertfall synlig fra nå av. 

  Mail meg gjerne på Isabellenl_blogg@hotmail.no - anonym eller ikke.
  Jeg er her.

  -

  OFF topic:

  (Trykk her for min audition til The stream).

 • Publisert: 25.02.2016, 17:44
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • SKANDALE eller SUKSESS?

 • Publisert: 23.02.2016, 16:48
 • Kategori: Blogg
 • http://www.tv2.no/thestream/auditions/entry/22161011

  Linken over er helt enkelt min deltagelse til TV2's nye sangkonkurranse "The stream". Jeg valgte å synge en egenkomponert tekst med melodien til Fools av Troye Sivan, og hvis du har lyst til å høre så håper jeg du trykker deg inn!! Det er tross alt om og gjøre å streame mest i denne konkurransen, så jeg krysser fingrene for at dere vil like det jeg har å by på. Haha :-)

  Det store skumle spørsmålet er vel om det blir skandale eller suksess - og åpenbart så håper jeg selvfølgelig mest på sistnevnte, men er det sånn at mitt bidrag treffer deg på en eller annen måte så føler jeg egentlig en stor glede av bare det også!! 

  Trykk HER for å høre låten.   

  Del gjerne videre!!
  Xoxo isabl
 • Publisert: 23.02.2016, 16:48
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • HVORFOR ER DET IKKE LOV Å VÆRE FORNØYD?

 • Publisert: 22.02.2016, 12:18
 • Kategori: Blogg
 • Innlegg fra 15.08.2012. På den tiden hadde jeg nettopp blitt 18 år, og jeg "reposter" dette innlegget som 21 åring idag fordi jeg fremdeles syns budskapet er veldig viktig. Håper du tar deg tid til å lese, og kanskje til og med dele? Jeg har ihvertfall lyst til å klappe den attenåringen jeg var på skulderen!!

  -

  Dette innlegget har jeg hatt tenkt til å poste SÅ mange ganger, men har latt være (helt til nå) - fordi det er så mange andre som skriver om nettopp dette temaet! Likevel greier jeg ikke la være å slenge meg med på bølgen, for det er vel en grunn til at det blir skrevet om så mange ganger. Nettopp FORDI det er et problem som stadig blir større og som folk flest har vanskeligheter med å snakke om. 

  Det jeg har tenkt til å skrive om nå er selvtillit, og kroppsfikserig. Det er utrolig mange jenter (og gutter for den saksskyld) som fokuserer på kroppen sin. Selvtillit har også en sammenheng med dette. Grunnen til det er fordi mange ofte kan ha forminsket selvtillit fordi de ikke føler seg vel i sin egen kropp. Ikke bare det at man kan føle seg "feit", "spinkel", "slank", "kraftig" og lignende - men det er også noen som føler seg "fanget i feil kropp". Akkurat det emnet har jeg ikke tenkt til å skrive noe om, valgte bare å nevne det fordi det er mange grunner til at personer kan ha dårlig selvtillit. Selvfølgelig trenger det ikke ha noe med kroppen å gjøre i det heletatt, men akkurat nå prøver jeg å skrive litt om det. 


  //We<3it

  Rundt om kring på forskjellige blogger har det floret med ulike innlegg om at flere har blitt mer selvsikre, har fått større tro på seg selv - og ikke minst tør å legge ut bilder de kanskje ikke ville gjort hvis de ikke hadde greid å opparbeide tilliten til seg selv. Er det noe jeg elsker å se, så må det være at folk virkelig er stolte av seg selv, og kan vise hvem person de er. Folk som kan strekke armene ut og løfte fingeren til de som virkelig fortjener det, og som har gnagd sår i andres sko. Dere vet jo det at hater's gonna hate no matter what. Får vel sikkert et par kommentarer i dette innlegget også tenker jeg. 

  Men da mener jeg det at de personene som sitter enten alene eller med vennene sine og svetter ihjel tastaturet sitt ved å slenge dritt på andres facebook, blogger what so ever - de har virkelig lite å gjøre. Jeg skjønner ikke at enkelte personer (som oftest anonyme) klarer å skrive så drastiske og kvalme kommentarer til andre. Det er respektløst, feigt og ikke minst uakseptabelt spør du meg. Skulle ønske alle misunnelige skapninger holdt kjeft når andre er fornøyde med seg selv. Om så personen har former, omså personen har visende kragebein eller sprettrumpe. Hva har det og si for deg? Nettopp. Det har ingenting å si for deg, så til dere som ikke klarer og la være å lage kvalme: Hvis du ikke har noe fint å si, ikke si noe i det heletatt. 


  //We<3it

  Alle burde være fornøyde med seg selv. Uansett hvilken størrelse du er, hvilken høyde du har. For ikke å glemme vekten. Noen dager er hardere enn andre, men ikke glem at du er du - og at du er spesiell! Det finnes nemlig ingen som er helt lik deg. Er ikke det en fantastisk følelse? Drit i de meningsløse kommentarene du får på bloggen. Drit i de stygge blikkene folk gir deg. Drit i det og dem som ikke er verdt et eneste sekund av ditt liv. Lev det med de du er glad i, og bruk tiden din på de som virkelig betyr noe. Alle andre kan knyte dobbeltknute av beina sine og løpe vekk. 


  //We<3it

  No matter how low you feel, or how terrable the day has been - Don't you forget about yourself, and that you are the brigtest sun in someone else's life <3

  Del gjerne innlegget videre. 

  Love you, xo Isabl.

 • Publisert: 22.02.2016, 12:18
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer