hits

Isabl.blogg.no

En av Norges minst leste blogger!

Hvorfor ignorerer vi dette?

 • Publisert: 16.09.2017, 16:03
 • Kategori: Blogg
 • I det siste så har det skjedd en stor forandring i livet mitt, som jeg er veldig glad for at jeg har valgt å ta. Jeg definerer meg som "flexitarianer" per dags dato, fordi jeg under alle omstendigheter prøver å unngå alle former for animalske produkter, og da spesielt kjøtt. Eneste stedet jeg har "bestemt" meg for å kanskje måtte spise kjøtt, er hvis jeg er på besøk hos andre hvor de serverer mat hvor det å "fjerne" kjøttet ikke er et alternativ. 

  Jeg har prøvd kostholdsendring (more like livsstilsendring) tidligere også, og trivdes for så vit godt med det - men jeg gjorde en feil jeg er ganske sikker på at mange andre også har gjort, eller gjør. Jeg lagde mat akkurat som jeg ville gjort tidligere, bare at jeg droppa kjøttet. Og DER ligger feilen. Jeg erstatta ikke kjøttet med noe annet (f. eks belgfrukter, soyafarse, tofu m.m), og det førte til at jeg følte meg sulten mye fortere enn jeg vanligvis ville gjort, som igjen førte til at jeg revurderte kostholdsendringa fordi jeg ikke trodde den passa til meg. Haha. Nå i etterkant er jeg litt skuffa over at jeg ikke gjorde mer research, men samtidig så prøvde jeg å tilvende meg endringa ganske sakte med "no meat monday" blant annet - så jeg forstår at jeg på en måte ga opp til slutt, i og med at det kun var én dag i uka jeg gadd å fokusere ekstra på hva slags mat jeg fikk i meg. 

  Nå går jeg ihvertfall mer inn for en forandring, og jeg merker forskjell allerede. Jeg føler meg mer "letta" og friskere innvendig. Følelsen av å bli "tung" i magen, og slækk etter og ha spist har minska veldig, og jeg føler at jeg har mer energi enn hva jeg hadde tidligere. Samtidig som at samvittigheten over å spise et dødt dyr omtrent er borte, for nå er jeg i de aller fleste tilfeller ikke med på at melk, egg, -og kjøttindustriene er kopla til min hverdag. For tenk at et animalsk kosthold er linka til 100% dødsfall hver eneste dag. Ihvertfall for dyra. Det er så rart hvordan vi kategoriserer dyra i verden, og hvordan de fleste av oss ignorerer det. Hvorfor er det blitt sånn at vi drikker kumelk, men ikke kattemelk for eksempel? Begge to er jo like unaturlig for oss, hvis vi bare gidder å tenke på det.  

  Anywaaays, kan godt hende jeg velger å skrive mer om dette etterhvert, men foreløpig ville jeg bare oppdatere denne bloggen for en gangs skyld. Jeg er i praksis på sykehuset for tia, og det tar mye tid, krefter og energi som gjør at bloggen dessverre blir mindre prioritert. Ellers leser jeg pensum, spiser frukt og grønt (loool) og er med venner og familie når jeg har tid, så jeg gidder ikke hele den "jeg skal bli flinkere til å oppdatere"-snakken, for det skjer som regel ikke akkurat sånn man ønsker uansett. Meen jeg er veldig glad for at du velger å klikke deg inn hit altså, for det får jeg varsler om. Fortsett med det, så kanskje du blir overraska når det plutselig kommer en update, sånn som idag. Haha! Og i mellomtia så kan du jo sjekke ut "WHAT THE HEALTH" på netflix. Anbefales!!

  Klemmer<3

 • Publisert: 16.09.2017, 16:03
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer