hits

Isabl.blogg.no

En av Norges minst leste blogger!

Hvem er samfunnet?

 • Publisert: 06.12.2017, 21:41
 • Kategori: Blogg
 • Hvem er samfunnet? Godt spørsmål. Samfunnet. Ja, for hvem er det? Vi belager oss på det, og følger det idealet som blir fremstilt. Det er akkurat som samfunnet er en salgs avhengighet vi bare må henge oss opp i. Samfunnet bare: "Øy kom igjen a! Ta silikon, ta silikon!! Det er dødsfett. Du vil få så god selvfølelse hvis du gjør det." Og det verste er at enkelte av oss tror på det og gjennomfører det. Så pliktoppfyllende som vi er følger vi trender, kjøper klær og spiser det som er innafor. Ja, og det gjør vi fordi det er samfunnet som bestemmer. Samfunnet er Gud. Hvis vi ikke følger samfunnet, hvem er vi da? Ingenting. Man oppnår ingenting utenfor rammene som samfunnet har satt. Et liv uten samfunnet? Det er ikke et liv, det. 

  Tenk om det var det, da? Da kunne man plutselig vært i sentrum av sitt eget liv, og bestemt hva som var akseptabelt og ikke. Det hadde vært digg, men det hadde sikkert også blitt for skummelt, for uvant, og for frigjort at vi sikkert hadde trygla om at samfunnet skulle tilgitt oss. "Kjære samfunnet, jeg lover å overholde regler og normer og aldri gå utenfor dine rammer igjen. Amen!", ville sikkert vært en daglig bønn for redde og angrende sjeler. 

  Tenk om man kunne bestemt hvordan undertøy man skulle brukt, og hva slags mat man skulle spist æ? Helt alene. Uten noen form for innflytelse. Samfunnet er teit. Samfunnet er teit, men ikke på egenhånd. Det blir automatisk teit fordi vi velger å følge det som blir fremstilt. Det har vært teit i flere generasjoner det altså. Ja, det er ikke noe nyhet egentlig. Før i tiden, på 1800-tallet var det for eksempel kvinner som brukte korsett fordi det var moderne. Det var så "inn" at de som ikke brukte det nesten ble tvunget til å gå med det. Det var viktigere å følge samfunnets regler, enn å holde på sine egne former og ha det bra med seg selv. Man fikk ihvertfall ikke lov til å kalle seg elegant hvis man ikke brukte korsett, og man ble heller ikke sett på som pen om man ikke var tynn. Tynn nok. 

  Det er ganske rart, men sånn var det faktisk, og det er sånn den dag i dag også. På grunn av samfunnet. Det er en sammenheng med fortiden og nåtiden, og det har utviklet seg. Det som er "inn" nå til dags er silikon under brystkassa. I dag skal vi lide enda mer for skjønnheten, liksom. Åpne opp puppene og dytte inn et par geléklumper for å bli akseptert. Snart er det ikke mer igjen av oss. Men hvem er samfunnet? 

  Det er samfunnet som bestemmer, og legger frem det de vil ha i fokus. Det er samfunnet som får oss til å stresse over kropp og utseende, og det er jo ikke alltid bare bra. Det er jo så slankepress nå om dagen at man kan jo bli sprø av hysteriet rundt det. Slankepresset startet vel etter 1. verdenskrig, og det har søren meg ikke stoppet enda. Samfunnet as. Gir seg aldri. Lei hele opplegget egentlig. Her er det ikke snakk om å leve sjøl, tenke sjøl eller gjøre det en vil på egenhånd. For samfunnet bestemmer. Men hvem er samfunnet? 

  Nei, dæven. Vet dere hva? Samfunnet er jo oss. Det er vi som er problemet.  Hahah. Følte for å dele denne kronikken jeg skrev på videregående. Jeg var å besøkte mamma og co istad, og gikk igjennom litt gamle dokumenter, notatbøker osv og snubla plutselig over denne. Jeg har forsåvidt et poeng, da. 

  Klemmer<3

 • Publisert: 06.12.2017, 21:41
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • Slik blir du kvitt kvisene

 • Publisert: 05.12.2017, 16:36
 • Kategori: Blogg
 • Heiii! Håper tirsdagen har vært grei så langt. Min har vært ganske spennende, og det er fordi jeg har vært med på en simulering som markør for en gruppe studenter i videreutdanning. Jeg vet ikke om jeg har fortalt det før, men jeg (og tre andre) jobber som studentassistent på Høgskolen i Østfold noen dager i måneden, og akkurat idag var dette et "oppdrag" vi var så heldige å få være med på. Vi fikk utdelt en case på forhånd hvor vi fikk ulike roller som vi skulle spille, så det var ganske morsomt å kunne bidra til en sånn læringssituasjon. 

  Uansett så tenkte jeg å komme med en liten oppdatering angående "åtte glass hver dag" aka vann-prosjektet jeg hadde for en tid tilbake. Jeg hadde visst glemt det litt bort, men nå er jeg endelig klar. Haha. Jeg syns egentlig det gikk overraskende greit å få i seg 2 liter vann hver dag, men til tider så glemte jeg vannflaska hjemme noe som gjorde at jeg følte jeg måtte "ta igjen" det tapte. Jeg gadd nemlig ikke kjøpe meg en vannflaske hvis jeg var ute og farta litt. Meeen ellers gikk det veldig fint, og jeg skrev ned noen notater underveis for å få en totaloversikt. Tok det veldig seriøst jeg se, hahah. Konklusjonen er vel at jeg følte meg mer kvikk, mindre trøtt og at jeg tissa mye mer enn vanlig, noe som ikke er så rart. Følte på en måte at kroppen fikk rensa seg litt også, så alt i alt var det bare positivt. Jeg skrev jo også at jeg håpa at huden min kom til å bli finere, og det følte jeg også at den ble egentlig. Den så mer frisk ut, og var ikke like tørr som vanlig. Jeg sier ikke at vann er en mirakelkur som fjerner alt av kviser akkurat, men det er helt klart en bidragsyter samtidig som at man burde ha et variert kosthold og god hudpleierutine ved siden av. Så om du er keen på å teste det samme (det er jo tross alt bare vann, og ikke noe farlig), så anbefales det veldig. Nyrene dine har uansett godt av det!


  For ca. 3 år siden startet jeg med en serie fra dermalogica som heter "clear start", men etter en anbefaling fra ei som jobber på apoteket gikk jeg nylig over til denne serien fra samme merke. Hittil er jeg veldig fornøyd, og føler at huden min får den pleia den trenger. 


  Som du ser så inneholder den både en rens, toner, skrub, ansiktskrem og øyekrem. Akkurat nå er det faktisk tilbud for dette kittet på vitus apotek til 150 kroner, så det vil jeg virkelig anbefale hvis du er på utkikk etter renseprodukter for huden. Det finnes også forskjellige kits som hjelper mot andre problemområder som for eksempel oljete hud, tørr hud osv. Så det finnes noe for alle vil jeg tro! Vi snakkes. 

  Klemmer<3

  #hverdag #blogg #hudpleie #vinter

 • Publisert: 05.12.2017, 16:36
 • Kategori: Blogg
 • 3 kommentarer
 • Inspo: Piercing

 • Publisert: 04.12.2017, 21:47
 • Kategori: Blogg
 • Hallå! Jeg er bare nødt til å dele noe jeg har fått skikkelig dilla på i det siste, og det er piercinger i øra. He-re-gud så utrolig fint det er egentlig!! Jeg har en hélix fra før, og er ganske fornøyd med den - men kunne godt tenkt meg en conch også. Hvis du er usikker på hva jeg mener, så er det på en måte inni øret. Haha. Det jeg syns er kult med den er at det går an å variere om den skal synes godt eller ikke. Har man ring i den så syns den bedre enn hvis det bare er en søt liten perle for eksempel. Glad i variasjon jeg se. Bildet under gjør det kanskje lettere å forstå:

  Det finnes så mye man kan gjøre med piercinger. Når jeg tenker meg om så har jeg hatt en del opp igjennom. Både på siden av underleppa, midt på overleppa, i tunga og i nesa. For øyeblikket har jeg ingen i ansiktet på grunn av praksis i studiet og infeksjonsrisiko - men merker jeg har ille lyst til å fylle ørene med stilige piercinger. Bare sjekk noen av de jeg fant på pinterest under;


  Se så fint! Uansett så håper jeg dere har hatt en fin start på uka. Idag starta jeg med nytt tema i sykdomslære, og har lært masse om revmatologi. Syns det er ganske spennende, men merker jeg blir sliten av å lese og skrive i flere timer i strekk. Meeen det er verdt det da, og nå er det ikke så lenge til ferie, og det er jo en motivasjon i seg selv. Nå skal jeg bare slappe av resten av kvelden. Vi snakkes! 

  Klemmer<3

  #blogg #hverdag #piercing #inspo

 • Publisert: 04.12.2017, 21:47
 • Kategori: Blogg
 • 3 kommentarer
 • Ikke som forventet

 • Publisert: 03.12.2017, 17:12
 • Kategori: Blogg
 • Hey! Håper helga har vært bra. Skulle ønske jeg kunne si det samme, haha. Dette skal absolutt ikke være et klage-innlegg, men jeg har rett og slett hatt vedvarende hodepine i flere dager i strekk. Til tider kan jeg plutselig få migreneanfall, men denne gangen føltes det ut som noe annet, så i går trodde jeg nærmest at jeg skulle dø fordi ingenting hjalp og jeg til slutt ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg. Noe dramatisk kanskjee, men det var ganske ille altså. Heldigvis er jeg mye bedre idag! Takk og lov. Som jeg skrev i forrige innlegg så hadde jeg egentlig planer om å dra på julemarkedet i gamlebyen, meen på grunn av formen så måtte jeg droppe det. Derfor tenkte jeg heller å dele noen bruddstykker fra helga så lenge den ikke ble som forventet.


  Fin utsikt bak alle pensum-bøkene. Haha. Gleder meg helt vilt til juleferien!


  Prøvde en maske fra garnier som skal gi mye fuktighet, og det gjorde den! Den var både behagelig og nedkjølende mot huden, så det var diiiigg. Er det forresten flere enn meg som sminker seg kun for moroskyld innimellom? Siden formen min ikke var top notch så prøvde jeg kompensere med litt sminke. Funka litt.


  Har fått dilla på en del nye sanger som jeg har funnet på spotify. Elsker når jeg finner musikk jeg liker skikkelig godt, for det er sjeldent jeg finner noen uten å ha hørt de på radio osv først. Anbefaler "Don't tell me" av Ruel. Trykk HER for å høre, og ha i bakhodet at han er 14 år??? Sjukt.

  Klemmer<3

  #blogg #hverdag #helg #søndag #foto

 • Publisert: 03.12.2017, 17:12
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • I tradisjonens tro

 • Publisert: 02.12.2017, 15:05
 • Kategori: Blogg
 • Heiheiiii! God lørdag. Idag er det 2. Desember, og i den anledning tenkte jeg å dele noen av mine juletradisjoner. Jeg følger en jente som heter Inger-Johanne på youtube (kanalen hennes kan du finne ved å trykke HER), og hun har dratt helt til London for å få julestemning. Hvor inspirerende går det an å være lissom? Haha. Jeg har ikke tenkt til å dra så langt, men jeg må innrømme at julestemninga spredde seg litt over på meg også. Jeg syns tradisjoner er superkoselig, og i idag så åpnet julemarkedet i gamlebyen her i Fredrikstad, så det tenker jeg å få med meg i løpet av helga. Uansett så føler jeg at det er mer fokus på tradisjoner osv når det er små barn med i bildet, så under finner du noen av de jeg kom på fra da jeg var mindre.

  • Jeg husker veldig godt alle gangene vi feiret julaften hos mormor, hvor det første vi møtte på da vi åpnet døren var lukta av pinnekjøtt. Selv om jeg ikke spiser kjøtt lenger så er pinnekjøtt noe jeg helt klart forbinder med julaften.  
    
  • Det å måtte vente med pakkene etter middagen var ferdig spist opp var verdens største krise. Haha, litt morsomt å tenke på at det har snudd seg litt. Nå er jeg en av de som tar seg tid til å spise sakte og virkelig kose meg med middagen.
    
  • Den yngste i familien måtte alltid lese opp og dele ut gavene til alle andre. Pluss at vi pakket opp i en runde slik at alle fikk med seg hva alle fikk.
    
  • Riskrem med bringebærsaus, og premie til den som finner mandelen er alltid en klassiker. 

  • Om jeg husker riktig så har vi alltid pyntet juletreet litt "sent". Altså, like før juleaften eller noe sånt. Men jeg husker at det var noe jeg gledet meg masse til, så det var på en måte en fin ting å se frem til. 
    
  • Vi var hos mormor og lagde julekonfekt og marsipanfigurer osv. Hennes julekaker er også en tradisjon. Da jeg bodde hos mamma fikk vi alltid en boks fylt med krumkake. Ah, det er så godt. 
    
  • Apropos kake så har det blitt en liten tradisjon de siste åra og pynte et pepperkakehus, og lage egne pepperkaker. Det er litt sjarm egentlig.

  • Hjemmestrikk var også noe vi pleide å få i julegave. Skulle faktisk ønske jeg tok vare på det slik at jeg kunne gitt det videre til mine egne barn igjen. Husker spesielt at jeg fikk blånisselue, og det settet som dere kan se på bildet under. Haha, cute.
    
  • En annen tradisjon vi har fått de siste åra er å feire jul på hytta, og det er skikkelig koselig. I år blir vi en hel gjeng som skal feire sammen også, så det gleder jeg meg veldig til. 

  Har du noen juletradisjoner du har lyst til å dele? 

  Klemmer<3

  #jul #blogg #vinter #helg #tradisjoner

 • Publisert: 02.12.2017, 15:05
 • Kategori: Blogg
 • 3 kommentarer
 • Alle er redd for noe

 • Publisert: 01.12.2017, 08:59
 • Kategori: Blogg

 • 1. Desember 2017 klokken 00:31.

  Nå har vi offisielt gått inn i årets siste måned. Tenk det! Vet jeg har skrevet det før også, men herregud som tiden flyr. Jeg prøver å tenke litt tilbake på hva som har skjedd det året her - og kanskje jeg skal lage et innlegg om det senere? Et oppsummeringsinnlegg av 2017. Det hadde ihvertfall vært litt gøy for meg å se tilbake på også. Haha. Uansett så sitter jeg våken selv om jeg egentlig burde lagt meg for lenge siden. Har fått høre flere ganger at jeg er et nattdyr, og noe sier meg at det kanskje stemmer. Føler meg mest kreativ om kvelden og natta forsåvidt. Det er lissom da jeg plutselig får idéer og inspirasjon, og veldig ofte får jeg en trang til å skrive det ned et sted. Sånn som nå for eksempel. Grunnen til at jeg sitter våken nå er fordi jeg har litt lyst til å dele noe jeg fant på tumblr. Noen få setninger til ettertanke. 


  Everyone is afraid of something. We fear thing because we value them. We fear losing people because we love them. We fear dying because we value being alive. Don't wish you didn't fear anything. All that whould mean is that you didn't feel anything.

  - Lord of Shadows


  Jeg følte den traff meg ihvertfall. 

 • Publisert: 01.12.2017, 08:59
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer